Wheelies in poligon + Sarituri la Coclau

Reteta perfecta pentru zilele frumoase din weekend in care nu ai timp sa iesi cu motocicleta din Bucuresti e sa te dai cateva ore in poligon si la Coclau.

Sumarul ingredientelor

  • Un BMW G650 XChallenge, un KTM 690 Enduro si un BMW G650 XMoto.
  • 8-uri la viteza mica si in scarite.
  • Sarituri peste bordura.
  • Incercari de wheelies – a 3a oara practic.
  • Sarituri peste damburi la Coclau.

Sariturile peste bordura

Nu am zburat mult la primele incercari, dar am invatat ca e nevoie sa comprimi suspensia inainte sa ajungi la bordura pentru a se descarca pe saritura.

In momentul in care roata fata atingea bordura, tendinta naturala era sa iau mana din gaz, situatie in care cobora direct pe asfalt.

In ciuda instinctului de auto-conservare care iti spune ca nu e ok sa o tii accelerata, asta ajuta roata spate sa continue sa te impinga in sus peste obstacol.

Mana dreapta nu trebuie sa atinga frana fata. Picioarele se tin strans de motocicleta.

Da, mai e mult de lucrat la tehnica, dar asta a fost efectiv prima saritura pe care am facut-o vreodata cu motocicleta. Mai departe la coclau am prins si mai mult curaj.


Tentativele de wheelie

Desi nu am mai exersat de vreo 2 luni – si atunci am facut-o doar pentru doua ore, mi-a fost usor sa-mi reintru in mana.

Ce am facut diferit a fost sa trag de gaz de doua ori, o data pentru a ridica roata si o data pentru a prelungi distanta – tehnica e aceeasi ca in postul anterior.


Sarituri la coclau

Aici nu doar ca am prins curaj dar am reusit sa aplic si mai bine tehnica de compresie si gaz mentinut in aer. Mai jos e cea mai reusita dintre tentative:

Yuhuu!