Transbucegi si barajul Paltinu (367 km)

Orice plimbare e mai buna decat sa ramai acasa pe canapea.

Am plecat pe la 7 jumatate spre Targoviste, Moroieni, cu destinatia Barajul Bolboci si Podul cu Florile.. asa cum stabilisem intr-un topic unde ceream sfaturi acum o zi.Revizia a fost gata vineri, schimburi ulei, filtre, reparat buson baie de ulei, reparat claxon si strans niste suruburi.

Eu cred ca m-am incurcat pe drum, din neatentie n-am facut stanga unde trebuia si in cele din urma am mers pe acest traseu.Posibil sa fi trecut de Glod.. si am mers pana sus la Cabana Dichiu pe un drum proaspat asfaltat, lat de-o masina si jumatate si cu ceva forfota turistica.De la cabana drumul catre Barajul Bolboci era inchis accesului public. Se citea dezamagirea pe fetele altor soferi ajunsi la aceeasi bariera.Am mers mai departe pe platou, si nu regret, pe drumul 713, pe Saua Laptici pana la Cabana Piatra Arsa.Wow ce peisaje.. M-am intalnit si cu foarte multi motociclisti, sunt convins ca cineva cineva trebuie sa fi fost si de-aici, de pe forum. Plus vaci care sfidau gravitatia.

Nu puteam sa ajung pana acolo si nu ies un pic de pe asfalt. Asa ca m-am aventurat pe toate iesirile de pe asfalt, altele direct de pe platou, inspre vai, cateva zic eu impracticabile pentru masini de familie.

M-am oprit cand mi se parea ca nu mai e cale de mers in siguranta inainte sau cand am dat de stana cu ursi, nu caini.. Am umblat pana sus pe coasta asta si-napoi (vreo 300 de metri, apoi erau dulaii de la stana).

Drumul spre barajul Paltinu a fost unul superb si nepopulat. Am facut stanga undeva dupa Sinaia, drept in sus printre case, dupa cum arata GPS-ul.Drumul trece prin niste localitati si urca foarte repede. Pante asfaltate dar foarte abrupte pe care erau multe viraje “in ac de par”, mergeam cu 20km/h in viteza intaia + valuri in asfalt cu diferente de nivel de 1 metru. Nici o masina, decat cele cateva parcate prin sate. La fel si pe partea de coborare inspre Paltinu.

O ultima oprire inainte de intoarcere, dupa zona de camping din Paltinu, pe dreapta jos langa sosea in spatele brazilor era un ochi de apa. Vizibil si pe Google Maps. Foarte frumos si oarecum retras. Aici mi-am bagat camera in apa.

Serpi, fluturi si multe libelule. Era fain un kit DSLR plus ceva 200mm.

Abia astept urmatoarea tura, momentan am vreo 15 trasee salvate de pe-aici de pe forum.. nu-i destul timp in an din pacate sa te dai cat ti-ai dori.

Drumuri frumoase!