Rasnov, Rucar, off pe Magura si tras pe dreapta de politie (406 km)

Superb traseul de azi.

Curbe, vederi cu munti, castele, putin soft enduro si o culcatura. Cam tot ce mi-am putut dori de la o zi de duminica, minus sa fiu oprit de politie.

Traseul fu de 406 km (google maps) si cred ca devine preferatul meu, mai ales zona dinspre Moeciu/Fundata unde fiecare drum neasfaltat e uimitor de frumos. O sa dedic candva la vara o zi explorarii in zona asta.

Experienta cu suspensia pe aer

Am plecat pe la 7 si un sfert, si la prima benzinarie, dupa ce am facut plinul, am zis hai sa vad ce presiune mai am in amortizorul cu aer de pe spate. Pun compresorul fara sa-mi dau seama ca e prea mare filetul si in 3 secunde la revedere aer din suspensie. Mai pun o data, poate mi s-a parut, la dracu, acum chiar a iesit tot.

Motocicleta lasata complet pe spate, si daca nu mai e tinuta cade pe partea cu rezervorul, nu mai sta pe cric.

Da-i 20 min la pompa vietii pana am ajuns la presiunea de dinainte, transpirat, aproape ca-mi murise tot cheful de plecare.

Note to self: verifica marimea filetului sau foloseste doar pompa daca simti sa-l mai intaresti.

Oprirea admirativa obligatorie in Busteni. Noroc ca am decis sa-mi iau cu mine manusile de iarna si mesada pantalonilor, altfel eram turture.

Cetatea Rasnov si vederea de la marginea orasului.

Spre Magura, aici chiar vreau sa iau fiecare drum pana ii dau de capat.

Dupa drumurile astea faine am zis sa ma dau un pic si pe iarba (alunecoasa). Motocicleta obosise si ea.

Castelul Bran, stiu ca e mega vizitat, dar e prima data cand ajung aici pe motor.

Zona dintre Magura, Fundata si Podu Dambovitei:

Dupa portiunea asta am vazut cateva motociclete de enduro pe stanga si-am oprit langa baieti doar ca sa-i salut.

Au zis sa raman cu ei sa bem ceva, asa ca am ramas vreo 20 de minute si-am povestit toti din plimbari. Misto oameni. Mi-era rusine ca mobra mea era proaspat spalata si asa curata :)).

Fix pe centura de langa Targoviste, drumul lung, lat si liber, ajung spre capatul strazii Petru Cercel si vad un Logan albastru care se opreste in mijlocul drumului. M-am gandit ca face stanga si asteapta sa trec. Apoi deschide usa si coboara cineva si-mi face semn sa opresc, era politia.

Trag pe dreapta, opresc motorul, si pana parcheaza ei in spate imi scot casca si actele.

Ne-am prezentat si strans de mana. M-a intrebat daca ma grabesc, mi-am cerut scuze ca ma intorceam acasa. A zis s-o las mai incet in oras, pe la un 50-60, ca eu aveam 70.

A fost amuzant ca i-am aratat permisul de Bulgaria – incerca sa il zgarie cu unghia sa vada daca e fals si se sterge :))) 

M-a lasat doar cu un avertisment verbal. Oricum, foarte de treaba si amabil.